8. Small print leads to large risk.

Saker som gjort mig oresonligt aggressiv på sistone:
 
1. Den gamla klassikern folk som på allvar tycker (fast de försöker låtsas att de bara hipsterskämtar lite ironiskt) det faktum att 'hen' betyder 'höna' på engelska är ett vattentätt och icke minst jävligt fyndigt argument för varför ordet är idiotiskt och ej bör införlivas i det svenska tungomålet.
 
Pro primo: en jävligt kass ordvits blir inte mindre kass bara för att den är tvåspråkig. Nu är förvisso förlöjligande en effektiv härskarteknik så god som någon, men det skulle uppskattas om ni åtminstone inte samtidigt förolämpar omvärldens intelligens genom att slakta den lika brutalt som Peter Jöback slaktade Leonard Cohens "Hallelujah" på sin julskiva.
 
Pro secundo: (vilket fler än jag anfört vid oräkneligt antal tillfällen men ändå är värt att ta upp så länge hönshjärnorna framhärdar) om ni nu ska köra med ett lamt så kallat skämt för att understryka validiteten i er ståndpunkt kan ni väl anstränga er lite mer för att hitta nåt vars hela väsen INTE är en gigantisk jävla asteroid som krossar ett litet drivhus som nån ställt ut på sin balkong? Nåt som INTE är typ helt betydelselöst eftersom ett annat ord som ni så varmt omhuldar OCKSÅ betyder nåt annat på engelska och OCKSÅ är könsneutralt?
 
ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖH nämen HOPPSAN!!! Det tänkte vi ju inte på, att "barn" betyder "lada" på engelska och dessutom är benämning på både flick-, pojk-, mittemellan-, och ingetderaungar!!!! Nämen där ser man, finns det massor av likadana ord som betyder olika saker på olika språk och en massa andra ord som är könsneutrala?? Asch, vi skiter i att vi framstår som helt jävla puckade om vi fortsätter använda detta som vårt galjonsargument, att ändra sig är ett tecken på svaghet!
 
Pro tertio och även summa summarum: Om man tycker det är obehagligt med könsneutrala benämningar på saker som man tycker helt självklart har ett manligt eller kvinnligt genus och oroar sig för att staten ska förbjuda oss att tala om vilket kön vi tycker oss ha eller tvinga oss att kalla andra för "hen" trots att vi mycket väl vet vilket kön de (OMG!!11! Könsneutralt!!!) tycker sig ha så finns det ett otal mindre puckade sätt att lufta denna farhåga. T ex
 
Jag är en kvinna och känner mig som en kvinna och blir ytterst förolämpad om nån försöker förneka denna fantastiska egenskap som naturen gett mig och som är helt och hållet avgörande för vem jag är och hur jag beter mig! Jag tror dessutom att detta är ett led i att få oss att bli en helt homogen massa och att spänningen mellan könen kommer försvinna om vi inte får vara MÄN och KVINNOR!!!  Och förresten är det jävligt fjantigt och överspänt genus-pk att hitta på ett nytt ord när vi redan har så många gamla ord som funkar skitbra, t ex "hon", "han" och "den".
 
Personligen förstår jag inte varför detta är så ini helvete viktigt, eller hur spänningen kan försvinna av att det finns ytterligare ett ord förutom "den" eller "vederbördande" som man kan använda när man inte vet könet på nån eller ska dra ett exempel med en icke namngiven person, men det är i alla fall mindre sinnessvagt än att ba "HÖHÖHÖÖ HÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖNA HÖHÖ JAG ÄR INGEN JÄVLA HÖNA!!!"
 
För att inte tala om den extrema heteronormativiteten i det hela, men det är en annan historia som det får spys galla över nån annan gång.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0