Sahlin on the guilloutine...?

Vårkappa, vårskor, tunna strumpbyxor och solsken. Och imorse hade stripsspyan som legat utanför jobbet sen förra helgen försvunnit. Livet kunde vara sämre!

Visserligen jobbar jag både lördag och söndag, men det vägs upp av en hel del andra saker. Mitt största bekymmer just nu är den vaga svettdoften som lägrat sig över mitt arbetsrum. Är det jag? Det kan knappast vara någon av mina hygieniska kollegor.

Nu börjar vi dock närma oss terminatorn för Natten här på bibblan, vilket innebär att temperaturen inomhus stiger exponentiellt i förhållande till utomhustemperaturen ända tills Dagen börjar och det konstant är en luftfuktighet på 90% och över 25 grader. Natten kännetecknas av torr luft, statisk elektricitet och temperaturer på under 20 grader. Klimatet på det här stället är nämligen ungefär som det på en himlakropp som inte snurrar runt sin egen axel; olidligt varmt eller fasaväckande kallt. Inga trevliga mellanting på sådär en 22 grader och luft som går att andas utan att för den skull vara så torr att man får självsprickor i lungorna eller så fuktig och kvav att man får koldioxidförgiftning och det börjar växa mossa på väggarna. Hur som helst; säsongsväxlingen kan ju ha en del att göra med odören eftersom de flesta av våra besökare har vinterytterkläder på sig fortfarande.

Apropå nåt helt annat så hörde jag KG Bergström prata om det svenska sahlinhatet på Nyhetsmorgon härom veckan. Bland annat berättade han att han i princip varje gång han sagt nåt positivt om Sahlin i media får floder av mejl från män som spyr ur sig sin avsky mot politikern och som skriver att "men hördu KG, i vanliga fall tycker jag att du är en vettig människa, men nu får du väl ändå ge dig! Fattar du inte att Mona Sahlin är en [infoga valfri gallspya]!!!". Ja, över huvud taget är de flesta passionerade sahlinhatare han kommit i kontakt med och lagt märke till män. Detta pratade han länge och upprört om. Jag blev faktiskt förvånad över att han så tvärsäkert och oförblommerat vräkte ur sig allt detta, för han framstår ju som en rätt sansad person som inte yttrar sig om han inte har starka belägg för sina analyser. Nu känner jag inte till hans ideologiska bakgrund på höger-vänsterskalan, men de som yttrar sig om de påfallande många männen bland sahlinhatarna avfärdas ofta som tillhörande statsfeminist- och genusmaffian och i det facket tror jag än så länge inte att just KG har placerats. Men nu är det kanske kört även för honom. Nu har Pär Ström fått upp vittringen.

Själv tycker jag att Sahlin har fått utstå en hel del oförtjänt skit genom åren, och även om jag har dålig koll på hennes politiska arbete så uppfattar jag henne som en person och politiker med jämförelsevis stark integritet. Att många män verkar avsky henne på ett närmast besatt sätt är ju inget större tankesprång om man ser på det från mitt ideologiska perspektiv, så därför var det väldigt uppfriskande att höra en person som KG Bergström göra samma reflektion. Inte för att jag behöver en gubbes godkännande, men han har ju onekligen lite mer koll på just detta läge än mig, det måste jag erkänna. Go KG!

A crack on the head is what you get for asking

Hansi slår knölpåken på spiken när det gäller Internationella kvinnodagen.

Igår kände jag mig som the original smygalkis när jag köpte lådvin på Systemet (eller Apoteket Gröna Skylten som vi stammisar säger, *huhuhuhuhuh* (buskisskratt)) och hade med mig en ryggsäck att bära hem det i. Men jag försäkrar, jag smyger inte det minsta med mina dryckesvanor; det var av rent praktiska skäl som jag inte ville tänja ut armarna med en plastpåse.

Imorrn får jag finbesök från Deje och på lördag är det dambjudning i Casa de Bollfrans, vilket har föranlett en rengöringshysteri av titanska mått i min humbla lya. Till att börja med var jag tvungen att göra gästrummet, eller som jag också kallar det, Helvetets sjunde krets, beboeligt även för dem som inte hemfallit åt våld, hädelse, ocker, tidelag, icke närmare specificerade utsvävningar och homosexualitet. Det tog nästan hela tisdagkvällen, men nu ska det gå att sova där utan att få svåra vanföreställningar och epileptiska anfall. Igår var det vardagsrummets och kökets tur. Köket blev 75% mindre stökigt bara av att jag tog bort allt jag hade på kylskåpsdörren. Jag slängde bland annat ett julkort som var adresserat till mig och mitt ex, vilket innebär att det suttit där i typ 3 ½ år, en kallelse till tandhygienisten från 2008 och en biljett till Star trek XI som jag såg i maj 2009. Sen satte jag förstås tillbaks det mesta igen eftersom en vit kylskåpsdörr gör mig svårt nedstämd, men i en betydligt analare ordning.

Nu är mitt största problem hur jag ska hinna med att göra en spellista till helgens spritfest. Livet är bra skönt.

Run, young woman through the glen

Mitt så här på Internationella kvinnodagen har jag gjort två iakttagelser, som inte har ett jävla dugg med något som är relevant för Internationella kvinnodagen att göra.

Läs och häpnas över min iakttagelseförmåga, skarpare än ett nybrynat samurajsvärd!

1. Den här upptäckten gjorde jag visserligen för flera år sen (joråvettu, redan som trettio minus var jag briljant; det är inget som dök upp bara sådär med mitt inträde i medelåldern. Sorry alla ni som inte har samma anlag för genialitet som undertecknad) men jag har undanhållit världen denna banbrytande betraktelse fram tills nu. Borde inte sånt vara straffbart förresten? Nåväl. Alltså så här va; sen jag skaffade kontokort kring sekelskiftet så har mina brev med kontoutdrag från banken ökat avsevärt i tjocklek. Förut var det typ ett eller två papper varje gång med några kärnfulla transaktioner på 5-600:- per tillfälle förutom räkningar och sånt, nu är det 10 papper varje gång med sida upp och sida ner av ölnotor, skoshopping, toapappersköp, traderabetalningar och [infoga allt jävla skit du kan tänka dig som kan köpas för pengar] på allt från 3 spänn och uppåt. Onödigt ur miljösynpunkt var ordet, sa Bull. Lösningen måste vara att sluta konsumera så jävligt. ELLER INNNNNNNNNTTTTTTEEEEEEEEEEE!!!!!! *bortdöende domedagseko* ... Va...? Vad väntar du på...? Det där var iakttagelsen. Skingra er gott folk, det finns inget mer att se här!

2. Vad i helvete har man för personlighetsstörning om man är helt oförmögen att storstäda ? Det slår aldrig fel; jag går ut med intentionen att lite sådär skönt holistiskt svepa av det som syns mest och är mest akut, men efter ca 10 minuter finner jag mig själv sittande med benen i en naturvidrig ställning på golvet, extatiskt sorterande gamla räkningar, pärlor och tygbitar. "Åh, titta, ett icakvitto från 20071030, tänk, köpte jag ruccola, salta pinnar, bananer och quornfiléer då? Ja jävlar, det var tider det..." Och det finns fler än ett problem med detta. När jag efter tre timmar vaknar upp ur pryltransen dröjer det ytterligare en timme innan jag kan börja städa på riktigt eftersom kroppen stelnat i en position som skulle få både porrstjärnor och yogis att börja anteckna ivrigt.

(och förresten, inte för att jag har nåt emot Internationella kvinnodagen eller så. Den som läst mer än tre inlägg i den här bloggen lär knappast ha missat att jag anser mig vara oerhört mycket feminist och oerhört kritisk mot många bisarra och begränsande påfund och strukturer kopplade till kön och sexualitet i vårt så kallade "jämställda" samhälle. Men jag vet inte riktigt vad jag tycker om IK faktiskt. Alltså jag tycker att det ibland, ute i mainstreamsamhället, är för jävla mycket "alla kvinnor förenen eder låt oss dansa nakna i regnet och fira att vi har en fitta och kan föda barn för det SKA vi kunna utan att bli våldtagna (dansa nakna i regnet alltså) och halleluja vad det är fint med kvinnlighet!!!"-biologism över det hela för att jag ska känna mig riktigt bekväm med det. Men om nån som läser det här har en vettig, likhetsfeministisk förklaring till varför IK är en fantastisk idé så shoot! Jag är vidöppen för alternativa förklaringar, för samtidigt har jag lixom en gnagande känsla av att jag ju egentligen nog visst tycker att det är en bra grej med tanke på hur världen ser ut. Jag behöver bara backa upp känslan med lite solid teori för att komma ifrån den där obehagliga rigmor robert-känslan som omgärdar det i mitt medvetande.)

RSS 2.0