You handsome devil

 14 – Vad du hade på dig idag
 
Idag bär jag följande ensemble:
 
* Svarta birkenstock och svarta raggsockar.
 
* Vita strumpbyxor med svarta leopardfläckar. Under det ett par andra vita strumpbyxor.
 
* Kort, blå kjol med vita spräcklor och de livsviktiga fickorna.
 
* Svart topp med spetsränder och knappar upptill.
 
* Svart kofta i ett material som får mitt hår att se ut som om någon torktumlat Pippi Långstrump.
 
* Svarta armvärmare och svarta torgvantar - because I'm worth not to frysa lemmarna av mig!
 
* Svart sjal med silvertrådar i runt halsen.
 
* Smycken: vitt metallhjärta i lång kedja. Höger långfinger: ring i form av vit ros. Vänster pekfinger: svart ring i form av ett spadertecken. Vänster tumme: metallfärgad ring med en utstansad ödla.
 
Jag känner mig rätt nöjd med min utstyrsel idag måste jag säga.

Take me when you go

13 - Den här veckan.
 
Måndag: Ta farväl av herr Herrbekant tidigt på morgonen. Sova några timmar till. Gå till jobbet. Sushi till lunch. Jobba till sent.
 
Tisdag: Jobba. Sy ut en fodralklänning jag köpte på Myrorna som satt som en smäck men nesligen krympte i första tvätten. Ringa en L.
 
Onsdag: Jobba. Promenera med en annan L.
 
Torsdag: Jobba. Tvätta.
 
Fredag: Jobba. Inflyttningspartaj hos S.
 
Lördag: Få besök av herr H. Glöggpartaj hos en tredje L.
 
Söndag: Sannolikt ta det väldigt, väldigt piano.

Everything of worth on earth is there

12 – Vad har du i väskan?

Min kalender.

Plånboken.

Jobbnycklar.

Penna.

Liten sminkväska med ipren, lypsyl, puder, nagelklippare, nödbinda, plåster och några extra hårspännen och snoddar.

Liten portmonnä med små batterier till mp3-spelaren.

Busstidtabell.

Handkräm.

A tough kid who sometimes swallows nails

11 – Dina syskon

Öh. Det här blir en kort en. Jag har inga syskon. Och har heller aldrig saknat några. Jag tror inte att jag är olidligt bortskämd som det ibland hävdas att ensambarn per definition är, men visst har det präglat mig på olika sätt att alltid ha mina föräldrars odelade uppmärksamhet. Exempelvis saknar jag nästan helt tävlingsinstinkt och jag skulle tro att min egensinnighet delvis kommer av att jag aldrig behövde ta hänsyn till några syskon som barn.

Will Nature make a man of me yet?

10 – Vad du hade på dig idag

Idag skrider jag runt i följande rafflande utstyrsel:

* Klänning i en av de många nyanser som jag tror kallas "lattebrun" + svart skärp. Det är en mycket ovanlig färg för att vara mig, då jag tenderar att se alla bruna nyanser som per definition ointressanta, men jag gillar modellen: vid kjol, insvängd midja och snävare liv. Samt FICKOR, som är en nödvändighet när man jobbar på ett ställe där man är i ständig rörelse och har en nyckelknippa som väger 10 kg och en mobiltelefon att bära runt på.

* Svart kofta

* Röda armvärmare

* Röd lack-choker

* Ringar: en stor, svart ros, en röd hemgjord av indianpärlor och några större, diamantformade plastpärlor. En bred metallring med en smal, svart gummirand runt och en metallring med en liten krusidull frampå.

* Svarta strumpbyxor.

* Svarta overknee-strumpor med röda pussmunnar.

* Svarta raggsockar.

* Svarta birkenstock.

Och mer spännande än så blir det inte.

I lost my faith

 09 - Vad du tror på
 
Jag tror på logik och strukturer.
 
Jag tror på rättvisa.
 
Jag tror på solidaritet.
 
Jag tror på den tusenhövdade skaran inom varje människa.
 
Jag tror på att värna och vårda mig själv utan att göra livet svårare för någon annan.
 
Jag tror på den ensamma människan.

What really lies beyond the constraints of my mind?

Avdelningen Djuplodande samtal med kollegor

Scen: på väg tillbaks till mitt rum efter lunchen. Måste då passera en inomhus-gångbro vars temperatur växlar efter årstid. Idag är det alltså minusgrader.

A
(kommer gående med bokvagn): HU vad kallt det är härinne idag!

Hades: Ja-a! Och värre kommer det bli!

A: Jaa, det här är bara början!

Hades: Jaa!

Snillen spekulerar. Giganternas kamp. Hjärntrusten i arbete. Etc.

So much more than my heart can hold

08 - Ett ögonblick

Jag sitter i mitt diminutiva rum i det lilla kollektivet på Ålidhem. Har dragit mig tillbaka för kvällen och njuter av att vara ensam. Fönstret är öppet, tre rökelsestickor och en cigg är tända. Kanhända har jag just varit på IKSU och tränat, kanske har jag just kommit hem från jobbet på UB. Kanske är det kväll efter en dag av pluggande eller av slött gloende på högkvalitativ dag-TV.

Jag tror det är vår eller höst. Det är i varje fall fortfarande skymningsljus fastän det är ganska sent, så jag kan iaktta människorna som rör sig på bussgatan nedanför fönstret och på parkeringen vid Ålidhems centrum. Luften är hög och klar och himlen har de där färgerna som man aldrig vill ska försvinna. Som samtidigt är plågsamma, för det snör ihop sig i bröstet på mig till en hård knut av längtan efter något som jag inte vet vad det är. Det är så förbannat vackert, men det räcker liksom inte att titta på det. Jag skulle vilja kunna uppgå i det, leva de där färgerna, vila i dem jämt. Känna den där lyckan och friden jämt istället för att känna sorg över att mina ögon inte är nog för att ta in detta storslagna, underbara.

Röken som jag omsorgsfullt blåser ut genom fönstret drar in igen och blandar sig med rökelsen, slingrar sig genom mitt lilla, lilla rum och blir en tredimensionell förlängning av det hiskliga rosenmönstret på tapeten. Jag tittar ut genom fönstret igen. På andra sidan parkeringen bor Kärran och AK. Kanske är det dagen innan ännu en fredag på GK, magiska GK där de alltid spelar exakt den musik vi vill höra. Där vi alltid dansar i dionysisk extas och önskar att kvällen aldrig ska ta slut. Ja, fick jag välja en lycka som skulle vara för evigt så nog fan skulle att stå med en öl i ena näven och en cigg i andra på dansgolvet i Scharinska villan en fredag medan New Orders True faith brölar ur högtalarna kvala in på topp 5 i alla fall.

Askan börjar närma sig filtret och jag börjar bli lite darrhänt av den svala kvällsluften. Jag släcker noggrant ciggen mot teglet nedanför fönsterbrädet och slänger ut fimpen på bussgatan. Sitter kvar ett tag till och dricker solnedgången i djupa klunkar.

I detta ögonblick känns livet fullkomligt.

Fade into you / Mazzy Star

I want to hold the hand inside you
I want to take a breath thats true
I look to you and I see nothing
I look to you to see the truth
You live your life
You go in shadows
Youll come apart and youll go black
Some kind of night into your darkness
Colors your eyes with whats not there.

Fade into you
Strange you never knew
Fade into you
I think its strange you never knew

A strangers light comes on slowly
A strangers heart without a home
You put your hands into your head
And then smiles cover your heart

Fade into you
Strange you never knew
Fade into you
I think its strange you never knew

Fade into you
Strange you never knew
Fade into you
I think its strange you never knew
I think its strange you never knew

But we have something they'll never have

07 – Din bästa vän

Jag får lite ångest när jag blir ombedd att välja ut EN person från ett kollektiv av personer som har ungefär samma funktion (det låter väl sexigt va? Att tänka på vänskap som en funktion? :D Ehm, nåväl...). Min aspergerska känsla för millimeterrättvisa får spelet. Om jag inte har alla fakta jag behöver för att göra en individuell bedömning av hur var och en kan tänkas reagera på något så kör jag nämligen på linjen "lika för alla så är det objektivt sett rättvist i alla fall", mycket väl medveten om att vad som är rätt för en känns förjävligt för en annan und so weiter. Men som sagt; har jag inte alla fakta så kickar den "logiska" "rättvisekänslan"* in och delar in tillvaron i begripliga enheter.

 

Dessutom är jag förvånansvärt nog otroligt rädd för att råka uttrycka mig klumpigt och göra någon ledsen eller fundersam. Ibland har jag otroligt svårt att bedöma vad andra kan ta illa vid sig av.

Hur som helst; detta gör att jag faktiskt inte kan välja ut EN av mina vänner att skriva om. Därför tänkte jag berätta lite om mitt förhållande till vänskap.

 

I den mån jag eftersträvar nära relationer är jag väldigt mycket en enpersonsmänniska. När jag rör mig i större grupper som kompisgäng så håller jag mig ofta lite i utkanten och har en eller två personer som liksom är min väg in i den aktuella kretsen. Det är inte så att jag sitter och surar i periferin; om jag umgås med flera samtidigt så deltar jag i samtalen på samma sätt som alla andra och tycker att det är roligt och givande. Det är bara det att jag inte känner något behov av att ha väldigt många olika nära relationer; för mig räcker det med en eller två primära personer varifrån jag får det mesta av min input och periodvis har jag rätt så ytlig kontakt med de flesta av mina vänner. En förutsättning för att finna det givande att ha mig som vän är att INTE vara beroende av väldigt tät kommunikation...

 

Jag har aldrig haft ett stort kompisgäng där jag varit nästan lika tajt med alla, utan mina vänskaper har varit ganska utspridda på olika sällskap. Det blir ju rätt intressant när jag vid sällsynta tillfällen har fest, för då är det en blandning av människor som inte känner varann, eller som bara träffas genom mig. Jag är väldigt restriktiv med orden "vän" och "kompis", och använder dem bara om personer som jag har en hyfsat tät kontakt med och/eller som jag på ett eller annat sätt medvetet släppt in i mitt liv. Jag anser inte att jag är kompis med personer som jag träffat på fester men inte i andra sammanhang i 10 års tid t ex. Över huvud taget tar det lång tid innan jag tycker att jag kan säga att jag ens är bekant med någon.


När jag var yngre och träffade nya vänner upplevde jag ofta en förälskelseliknande känsla i mötet med den här nya, intressanta personen. Jag har haft flera vänskapsförhållanden som på många sätt liknat kärleksrelationer, både vad gäller den där första, intensiva perioden när man är helt till sig över att ha träffat nån som man passar så bra ihop med, känslan av samhörighet och trygghet när man lärt känna varann väldigt väl och sorgen och tomheten när man inser att man håller på att glida ifrån någon som varit en stor och självklar del av ens liv under en längre period.


Och precis som när det gäller romantisk kärlek och passion så har några av de här "kompisförälskelserna" slutat mindre bra. Jag har märkt att jag har en tendens att dra till mig personer som är väldigt bekräftelsesökande och utåtriktade. Till en början fungerar det bra eftersom bekräftelsesökaren tycker det är schysst med en sidekick som är lite mer laid back och låter henom stå i strålkastarljuset, och själv behöver jag nån som drar med mig på grejer och bryter isen i sociala situationer. Problemet uppstår när bekräftelsesökaren börjar märka att jag inte alls är den blyga tapetblomma jag ibland verkar vara, utan faktiskt ofta och gärna tar plats men först efter att jag avvaktat en stund och känt in läget. Det brukar sluta med att jag drar mig undan eftersom dynamiken i relationen blir skev och konstig när jag märker att vännen inte känner sig bekväm med att jag "plötsligt förändrats", eller med att bekräftelsesökaren avpolletterar mig.


Lyckligtvis är det inte bara personer med behov av en lagom självutplånande kuliss till The [infoga valfritt namn] Show som fattar tycke för mig. Bland mina vänner finns en oändlig mängd personligheter, både såna som är lika mig i varierande grad och såna som är väldigt sociala och utåtriktade utan att för den skull vara bekräftelsesvampar.


Som vuxen upplever jag att det inte är lika lätt att träffa nya vänner. Jag tror också att jag har blivit lite mindre benägen till den där totala symbiosen och att mitt behov av eget utrymme har ökat. Att så fullständigt gå upp i någon annan bränner mitt ljus i båda ändarna och det kanske är en omedveten självbevarelsedrift som gör att jag inte är lika öppen för den intensiteten längre. Kanske är jag också lite ärrad av de gånger som en sån symbiosvänskap lämnat en bitter eftersmak.


Jag är dålig på att dela mitt innersta med mina vänner, även om jag litar på dem. Visst kan jag prata om jobbiga saker, men det är oftast i generella termer. På senare år har jag dock blivit lite bättre på att prata om sånt som skaver och upplevt vilken lättnad det är att avbörda sig allt som går på högvarv inne i huvudet och inse att jag faktiskt blir förstådd. Och jag försöker själv vara en god lyssnare, även om jag är medveten om att jag kan vara lite för mycket snusförnuftig problemlösare ibland när någon bara vill utgjuta sig.


Jag har aldrig varit en sån som engagerar mig kollektivt i saker, som t ex politik eller andra typer av intressen. De gånger jag försökt har jag bara känt att "nämen vafaaaaan, människorna här är ju OCKSÅ helt konstiga och jag passar inte in nånstaaaaaaaans!!! *weltschmerzattack*". Alltså har jag sällan haft förutsättning att lära känna nya människor i miljöer där alla har en väldigt stark gemensam nämnare. Kanske beror det också på att jag är så otroligt kass på att knyta kontakter. Eller kanske, det är en högst bidragande faktor... Hur som helst; av den anledningen verkar mina vänner vara en samling människor som jag liksom bara ramlat över i olika sammanhang genom livet, men hör mig nu och tro mig senare: jag kan i de flesta fall peka på exakt vad det var som gjorde att just den personen blev en vän.


ÅH vad jag plötsligt längtar efter alla mina vänner!!


*citationstecken eftersom den där logiska rättvisekänslan kan vara väldigt irrationell ibland...

Typical me, typical me typical me

06 - Min dag
 
Kära dagbok.
 
Idag har jag inte gjort så mycket mer än att stirra framför mig och läsa in bokpresentationer, så jag tänkte berätta om igår istället. Inte för att gårdagen var så mycket mer spännande, men den var inte lika enahanda i alla fall.
 
06:00. Klockan ringer. Herr Herrbekant masar sig omsider upp för att ta tåget hem till Estocolmo och jobbet. Jag går upp för att säga "Farväl, min älskade!!!" och lägger mig sen och sover i några timmar till emedan jag inte börjar jobba förrän kl 10.45.
 
09:15. Vaknar. Känner mig som överkörd av en skördetröska trots att jag sovit nästan 10 timmar.
 
09:25. Lyckas på något magiskt vis praktisera mig ut i badrummet. Tittar på herr Herrbekants tandborste och önskar att han var här istället för någon annanstans. Gör det jag ska i badrummet.
 
09:40 Klär på mig. För ovanlighetens skull har jag på mig ett par baggy brallor i en färg som närmast kan karaktäriseras som någon sorts nyans av beige. Mörkt grönbeige, kanske. Inte helt olik färgen på tjurdiarré. Gödselbeige...? Men ganska snygg ändå. Och eftersom jag hör till dem som brukar skyla hela mig när jag är bland folk väljer jag dagen till ära att dessutom iklä mig en svart skjorta med spetsdetaljer på axlarna samt en svart kofta. Ensemblen utsmyckas med ett tvåradigt svart pärlhalsband med mindre, röda pärlor mellan de svarta samt en stor ring i form av en röd ros på ena handens långfinger och tre mindre ringar på andra handens pek- och långfinger.
 
09:45. Äter frukost framför TV:n.
 
10:10. Borstar tänderna framför TV:n.
 
10:20. Går till jobbet.
 
10:45. Kommer fram till jobbet.
 
11:00. Plockar undan efter lördagens hallabaloo i hörsalen. Rullar ner trettiofjorton glasmontrar i källaren. Fastnar i ett inferno av dagisbarn som just varit på barnteater. De blockerar vägen fram till hissen medan de klär på sig, och jag vågar inte lämna montern eftersom jag inte vill bli hållen ansvarig om nån unge klättrar upp i den och dör i ett inferno av glassplitter och blod. Står och väntar i 20 minuter på att de 457 barnen ska få på sig kläderna och lämna byggnaden.
 
12:00-15:00. Jobbar.
 
15:00. Äter lunch.
 
16:00-19:30. Sitter i fackinfornationen.
 
20:04. Tåget mot Estocolmo rullar iväg och på det sitter jag.
 
21:05. Tåget anländer Estocolmo och jag tar det långa benet före mot tunnelbanan för att komma hem till herr H fortast möjligt.
 
21:30. Kliver innanför dörren hos herr H. Kollar på National treasure II.
 
23:30. Går och lägger oss.

Because I really do love them

05 – Din definition av kärlek

Ja alltså... jag har faktiskt inte ägnat så mycket tid åt att fundera på hur jag definierar kärlek. Mer än att man tycker om en person och gärna vill att den tycker om en själv också, och att personen ska få må bra och känna sig nöjd med livet och sådära. Helst under förutsättning att man själv är en del av det livet dårå. Jag måste erkänna att jag nog är rätt så egoistisk i det avseendet när jag tycker om någon. Jag har lite svårt att förstå det där med "jamen om bara du är lycklig så är jag lycklig!". Jag är kanske en smula possessiv? :-S Det är klart att en del av mig kan glädjas åt vännen som flyttar till andra sidan jordklotet med sin nya kärlek eller partnern som förverkligar sin dröm att börja jobba på oljeplattform i Norge och därmed är borta 3 månader i taget, men det skulle samtidigt kännas förjävla tråkigt och hemskt. Sån är jag!

När jag funderar på kärlek i nån sorts metaperspektiv så är det oftast mer i termer av VAD är kärlek, vilken av alla känslor som jag får när jag tänker på någon viss person är kärlek och vad är det som är andra känslor, varför tycker jag om just den här personen och så vidare. Jag skulle inte säga att jag tror att bara det finns kärlek så löser sig allt annat av sig självt, därtill är jag nog lite för rationell. Däremot är den en väldigt stark motivation för att anstränga sig. Tyvärr är jag stundom rätt dålig på att anstränga mig för att upprätthålla relationer. Ibland tänker jag att det är ett under att jag har några vänner kvar.

Nåväl, om jag ändå ska göra nån sorts lamt försök till en väldigt långrandig definition av kärlek så...

...är en känsla av samhörighet och vilja till ömsesidig förståelse är viktig för mig. Man kanske inte har alla referensramar gemensamma eller alla värderingar eller åsikter, men i och med kärleken finns en gemensam strävan efter att förstå varann och lära av varann och växa tillsammans. Och såklart måste det finnas något som gör att man känner en stark gemenskap med varann, det där som gör att man dras till en person utan att alla gånger kunna förklara riktigt varför.

Kärleken till min familj är i det närmaste ordlös men väldigt påtaglig. Så är det med mamma och pappa och så var det med mormor, morfar och farmor när de levde. Det finns en värme och samhörighet mellan oss som är väldigt stark. Så är det också med mina föräldrars syskon och mina kusiner. Vi träffas inte ofta men när vi väl gör det så känns släktbanden väldigt tydliga. Familjen är mitt sammanhang. Jag känner mig ofta som ett ensamt isberg i en stor ocean, men familj och släkt är den osynliga delen av isberget som håller hela skiten ovanför vattenytan.

Jag säger nästan aldrig till mina vänner att jag tycker om dem heller. Men det gör jag. Utan dem skulle jag känna mig oändligt vilsen och ensam i den här världen av obegripliga människor. Och mitt liv skulle vara en oändlig rad av miserabla ögonblick. Även om jag stundom håller mig undan eller verkar tvär och okontaktbar så är det ovärdeligt att veta att jag har de där människorna i mitt liv som känner mig och som accepterar och till och med tycker om mig. Somliga har jag känt så länge jag kan minnas och andra har jag inte känt länge alls, men alla är omistliga.

För mig, som av naturen håller en ganska stor distans till andra människor, är kärleken till en partner den allra intimaste. I andra relationer väljer jag ofta att hålla mig på replängds avstånd i varierande grad, att bara släppa in personer på vissa plan av min existens. Jag tycker dock att det känns poänglöst att försöka leva ihop med nån om man inte känner att man kan dela med sig även av det som skaver mest eller som jag i andra relationer reflexmässigt håller för mig själv. Det är inte alltid smärtfritt och det går lite knackigt ibland, men ambitionen finns där. Det är i mina försök att riva ner de här murarna som jag bygger upp runt mitt inre som jag lär känna mig själv allra bäst. Och det är bra, eftersom självkännedom är något som är nödvändigt för att jag ska kunna älska förbehållslöst och utan fruktan.

Jahaja hörni, för att vara någon som hävdar att hon inte har funderat så mycket på det här med kärlek så klämde jag ändå ur mig en rätt rejäl litania. Där ser man.


It's sizzling blood and the unholy stench of MURDER

04 - Vad åt du idag?

Jag är lite aspergig när det gäller mat och äter gärna samma sak varje dag flera månader i sträck. Frukosten är den måltid som är mest aspergig. Jag kan utan problem äta samma frukost nästan varje morgon i flera år. Det vinnande konceptet de senaste åren har varit müsli. Gärna euroshoppers eftersom den är billig och hyfsat sockerfri, men den senaste tiden har jag vidgat mina müslivyer lite och provat nån orange påse och en grön påse som båda var väldigt trevliga. Jag brukar även skiva ner en kiwi eller en banan om andan faller på. På helgerna kan jag dock slå mig lös med mackor och en kopp te istället, eller kanske en fruktsallad om jag är på det humöret.

Min lunch består ofta av tofu, bulgur och kokta grönsaker. De senaste åren har jag ansträngt mig och gjort storkok och fryst in matlådor, men eftersom jag är lite lätt tvångsmässig så blir jag stressad så fort jag har mindre än tio färdiga luncher i frysen så även om det är bra för min fysiska hälsa att äta lite mer varierad mat så funderar jag på att återigen gå över till tofu/bulguralternativet igen för att slippa ångesten över att det är så trist att laga matlådor.
 
Till middag äter jag nästan alltid mackor, förutom på helgerna då jag äter frukost sent och lunchen vid middagstid. Helglunchmiddagarna varieras friskt emedan jag då känner att jag har tid och lust att slå mig lös och läsa recept och handla. Helgkvällsmat blir oftast typ popkorn eller rostade kikärter eller några andra snacks. Och har jag sällskap ser förstås menyn ännu mer annorlunda ut.
 
MEN dagens mat var det alltså.
 
Frukost: orangepåsemüsli med kiwi och sojamjölk.
 
Lunch: chili sin carne med sojastrimlor och så många andra ingredienser att det knappast kan kallas för chili sin carne längre.
 
Middag: har jag inte ätit än men jag vet att jag kommer äta tre dubbelmackor med sojaost, tartexpastej och saltgurka och möjligen en kopp te. Kanske en morot om jag känner mig extra hungrig.

I was born here and I was raised here

03 – Dina föräldrar

Min mamma heter Rhea och min pappa heter Kronos. Eller nej, det gör de förstås inte, men de skulle ha hetat det om jag verkligen hade varit Hades.

Min mamma och pappa träffades när hon var 18 och han 20. Pappa kommer från en liten by på gränsen mellan Västerbotten och Ångermanland där farmor och farfar uppfostrade alla sina 11 barn i ett litet skogshemman med tillhörande jordbruk. Han hade flyttat ner hit bara några veckor tidigare när de sprang på varann på Systrarna Ericssons fik i hörnet Kopparbergsvägen/Stora gatan. Mamma är född i Örnsköldsvik men när hon var några månader gammal följde mormor efter morfar som flyttat söderut tidigare för att jobba som statare på en storgård i Tärnsjö. Efter ett tag flyttade de in till Västerås och här växte mamma upp.

När de var 30 och 32 föddes deras enda och bästa dotter, undertecknad. De var alltså tillsammans i 12 år innan jag dök upp. Jag har aldrig brytt mig om att fråga hur det kom sig att de väntade så länge med att skaffa barn, även om jag förstås undrat ibland.

Mamma är snäll och praktisk och konstnärlig. Hon är en av de snällaste människor jag mött och har ett enormt hjärta. Hon är jätteduktig på att laga mat och handarbeta. Från henne har jag ärvt min kreativitet, min med åren tilltagande vänlighet och min sociala sida.

Pappa är jovialisk och strukturerad och vetgirig. Han är stundom väldigt sprallig men anser sig vara jordnära och fantasilös. Han älskar sin hembygd och att lösa korsord. Från honom har jag ärvt mitt utseende, mitt avvaktande sätt och min benägenhet att vilja lösa problem istället för att älta dem.

Jag älskar min mamma och pappa. Jag tror aldrig jag har sagt det till dem, och de har nog aldrig sagt det till mig heller. Vi är inte så yviga av oss i min familj. Men älskar varandra gör vi.

I wanna start from before the beginning

02 – Din första kärlek 

Ja hörni. Jag måste ju erkänna att jag inte är rihihihiiiiiiktigt bekväm med att flaunta såna här detaljer om mig själv, så jag gör det enkelt för mig och berättar om en ganska så oskyldig kärlek.
 
Min första kärlekshistoria var rätt queer faktiskt, nu när jag tänker efter. Jag har ju tidigare berättat om mina problem att passa in i de där tajta uppdragsbeskrivningarna som kommer med koncepten "flicka" och "pojke", och när jag gick i mellanstadiet var jag fortfarande en androgyn pojkflicka. I min klass gick bland annat F, som var en androgyn flickpojke. Som pojkflicka kunde man ändå uppnå en viss status om man var tillräckligt tuff  - inte för att jag direkt brydde mig, men det underlättade ju en hel del, det måste jag tillstå. Att vara flickpojke, däremot, var verkligen  en position långt ner på den sociala näringsstegen. "Riktiga" tjejer har ju en ursäkt för att vara lättjurade (som det hette när jag var ung), gilla att hoppa långrep och läsa hästböcker. Killar som gillar att leka med tjejerna istället för att spela fotboll, hoppa på varann och bilda rugbyhögar och springa runt och skrika; nja, iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinte riktigt lika ball...
 
F hade dock en viss pondus så jag tror inte han fick utstå allt för mycket plåga och själv hade jag inte heller några större problem med att andra ungar ville jävlas med mig. Kanske var det så att vi båda förbryllade mer än provocerade, kanske hade vi en väldigt tolerant omgivning. Kanske berodde det på att ingen av oss försökte vara nåt vi inte var. Vi var två fria agenter på en annars väldigt reglerad marknad skulle man kunna säga.
 
Hur som helst. På vårterminen i femman åkte vi på lägerskola med parallellklassen och på kvällen skulle vi ha disko. Det var tider det, när man fortfarande tyckte det var spännande att ha fest med personer som man träffade varje dag i princip året runt! Vad som helst kunde ju hända... Och det som hände den kvällen var att ljuv musik uppstod mellan pojkflickan Hades och flickpojken F. Och sen hade vi chans på varann i flera månader och var som ler och långhalm och pussades lite oskyldigt ibland. Lite Eva och Adam-gulligt sådär. Och en sommardag kände att jag inte var kär längre utan dumpade honom på ett ganska elakt sätt som jag fortfarande skäms lite över fastän man väl får anta att det är preskriberat så här 24 år senare. F tog dock en gruvlig hämnd på höstterminen i sexan när vi blev ihop igen. Jag hade insett och våndats över mitt misstag en längre tid och var överlycklig nu när ordningen hade återställts. Mindre lycklig blev jag när han gjorde slut by proxy några dagar senare (vilket i den åldern var ett fullt accepterat sätt att avsluta en relation) och lämnade mig alldeles krossad och förvirrad med kroppen full av återuppväckta känslor och nytillkomna pubertetshormoner.
 
Den andra kärleken, som väl får räknas som den första i vuxen ålder, var lite mer frödingskt bitterljuv och stagnelianskt lidande men som sagt, jag behåller gärna en del detaljer om de mer miserabla delarna av mitt känsloliv för mig själv så den historien hoppar jag över här.

And no one knows a thing about my life

01 – En presentation

Hej på er. Hades heter jag. Eller nej det gör jag inte förstås, men det är nästan så jag önskar att jag gjorde det, för jag hyser en oerhörd fascination för grekisk mytologi och främst dödsriket och allt som ingår däri. Och Hades är som bekant både namnet på plejset och på bossarnas boss där nere.

Jag är kär i en herr H (nu skulle man ju kunna anklaga mig för att vara heteronormativ som helt oreserverat anger könet på min partner hära, men jag har ju faktiskt redan kommit ut som hetero i bloggen så jag tyckernte det är nån sån särskilt stor grej).

Jag gillar Star trek, grönt och Morrissey. Min favoriträtt är smörgåstårta och jag avskyr blåst och idioter.

Jag är feminist och vegetarian och flörtar med queerteori och syndikalism.

Ja, det var väl typ det.

I could say more but you get the general idea

Jag ämnar ge mig på 30 ämnen på 30 dagar (inte nödvändigtvis direkt efter varandra) enligt följande:

01 – En presentation

02 – Din första kärlek

03 – Dina föräldrar

04 – Vad du åt idag

05 – Din definition av kärlek

06 – Din dag

07 – Din bästa vän

08 – Ett ögonblick

09 – Vad du tror på

10 – Vad du hade på dig idag

11 – Dina syskon

12 – Vad har du i väskan?

13 – Den här veckan

14 – Vad du hade på dig idag

15 – Dina drömmar

16 – Din första kyss

17 – Ditt bästa minne

18 – Din bästa födelsedag

19 – Något du ångrar

20 – Den här månaden

21 – Ett annat ögonblick

22 – Något som gör dig upprörd

23 – Något som gör att du känner dig bättre

24 – Något som får dig att gråta

25 – En första gång

26 – Vad du fruktar

27 – Din favoritplats

28 – Något du saknar

29 – Vad du strävar efter

30 – Ett sista ögonblick


I think about life and I think about death and neither one particularly appeals to me

HARREJAVVLAR (grav gôttebåsska) vilken osedvanligt jävlig pms jag hade igår!!! Heeeeeeeeelt sjukt. Jag var gravt depressiv och skitförbannad samtidigt och tog allt alla sa och gjorde som en personlig förolämpning riktad mot mig, även om det rörde sig om personer som stod precis på gränsen till hörhåll. Dessutom hade jag ett svart hål i bröstet som sög åt sig all livsglädje och gjorde att jag var konstant gråtfärdig. När jag kom hem från jobbet satte jag mig och lyssnade på Till Elias och Requiem - efter en död älghund med Euskefeurat och grinade tills jag var så svullen att jag knappt såg nåt och så täppt i näsan att jag nästan fick andnöd.

Dagen började bra med att jag vaknade hemma hos herr H. Sen fortsatte den mindre bra med att jag var tvungen att åka hem till V-ås. Det började gå riktigt åt helvete när jag kom till centralen, köpte biljett och därefter insåg att tåget jag skulle med stod inne på spår 19, dvs ungefär en kilometer bort. Jag såg en skylt som visade att man skulle gå åt ett håll för att komma till spår 11-18 och ett annat håll för att komma till spår 10 och 19. Detta föreföll mig un peau märkligt, men emedan jag stundom har en tendens att  lite överambitiöst tänka ett varv för mycket när jag tycker att nåt inte verkar stämma riktigt och därmed vissa gånger krångla till saker mer än nödvändigt så beslutade jag mig för att följa skylten istället för att gå på magkänslan. Det visade sig vara ett stort misstag. Inte fan kom man till spår 19 via spår 10!!! Kanhända gjorde man det innan de började bygga om och rådda runt, men gången ner under spåren som fanns där tidigare var förbommad. Panikslaget sprang jag in på centralen igen och letade efter ett hål ner i underjorden som inte låg 500 meter bort. Till sist kunde jag älga iväg mot spår 19 och kasta mig in på tåget i sista stund. Sen satt jag och eftersvettades och hyperventilerade hela resan hem. Enda orsaken till att jag inte bröt ihop där och då var att jag hade några mackor med mig som herr H fixat åt mig på morgonen.

Ja, och så fortsatte dagen i samma stil, även om missödena inte blev fler.

Och imorse när jag vaknade hade dementorn slutat suga ur mig själen. Hoppas den inte kommer tillbaks på ett bra tag.

RSS 2.0